. . .

SEPAH THE MOVIE - 29 NOV 2012


PTV Films Productions Sdn Bhd
mempersembahkan

 
Film Director : Rosli Md Sharif
Director of Photography : Pali Yasir

Sinopsis:
Mengisahkan ragam tiga lelaki bujang yang bekerja di sebuah kilang elektronik. Jep, Shuib dan Mamat berkawan rapat sejak dari kecil dan mempunyai hobi yang sama iaitu obses dengan motor cross. Mereka dikenali sebagai Sepah yang merupakan juara motor cross di sekitar Johor Bahru. 

Ayu Sofea, seorang gadis cantik yang bertugas sebagai trainer di kilang mereka bekerja. Pelbagai strategi, sketsa dan babak-babak yang diataur oleh bujang Sepah untuk memikat Ayu Sofea. Kegagalan Sepah untuk memenangi hati Ayu Sofea berpunca dengan kemunculan seorang pengurus baru dikilang tersebut iaitu, Based yang juga merupakan seorang pelumba motor cross dan mempunyai pasukannya sendiri. 

Situasi ini disedari oleh Sepah dan telah melahirkan sifat cemburu dan sakit hati yang akhirnya telah mencabar pasukan Based didalam suatu perlumbaan yang diadakan di ladang kelapa sawit. Jep mengalami kemalangan didalam perlumbaan tersebut dan mereka telah mendapat sindiran dari Based. Ayu Sofea menyedari Jep menyintainya. Tetapi Based lebih bijak mengatur strategi untuk memikat Ayu Sofea. 

Based telah mencabar Sepah berlumba sekali lagi di ladang kelapa sawit yang akhirnya telah mengundang kekalahan kepada Based. Tiga bujang Sepah mengambil peluang untuk kembali memikat hati Ayu Sofea terutama Jep. 

Mampukah Jep memenangi hati Ayu Sofea? Bagaimana Jep berhadapan dengan Shuib dan Mamat dalam mendapatkan Ayu Sofea? Apa yang terjadi kepada Based? Semuanya akan terjawab di dalam SEPAH THE MOVIE.

end/

Leave a Reply

terima kasih dah sudi berkomentar..

diLokasi.blogspot.com

.